Parcoursbeschrijving

Starten doet iedereen op de machtige Citadel van Diest.

De tocht van 60 km vertrekt in zuidwestelijke richting naar de Galgenberg en het Prinsenbos om nadien de Vlooybergtoren uit ‘Callboys’ op te zoeken. Vanaf hier gaat de route noordwaarts via Rillaar naar Langdorp waar de Demer ons verder naar de finish gidst. Let op als je de Maagdentoren in Zichem spot, want hier begint de finale die voor elke afstand gelijk is!  

Het parcours van 90 km splitst zich enkele keren af van de 60 km en biedt ons drie prachtige, bijkomende lussen. De eerste lus rond Assent laat ons proeven van héél veel gravel. De tweede lus in Tielt-Winge brengt ons naar de mooie wijngaarden in Houwaart. De derde lus laat ons kennismaken met de Bosberg en de Demerbroekstraat in Langdorp, één van de gravelstroken uit de profkoers. Genieten maar!

Als je je benen echt wilt testen is er het parcours van 120 km. Naast de extra lussen van de 90 km, krijg je in het zuiden nog eens bijkomend 30 km voor de wielen. Wat staat er extra op het menu? De ene na de andere gravelstrook in de buurt van Kortenaken en Glabbeek, de leuke passage door de Tramstraat in Meensel-Kiezegem en de pittige kasseiklim langs de kerk van Molenbeek.

 

De laatste kilometers van de parcours beloven nog een mooie suspense! Vanaf de Maagdentoren rijden alle deelnemers via de Demerdijk terug naar Diest. Eindigen doe je op de Citadel via de pittige combinatie Poggio en Sint-Antoniusberg. Niet te onderschatten! Na de inspanning volgt de ontspanning, want aan de finish op de Citadel kan je genieten van de leuke après-bike.

Voor gezinnen die de streek samen willen ontdekken is er de familietocht van 25 km. Deze route blijft dichter bij Diest en doet met het Prinsenbos en de Demerdijk twee beslissende gravelstroken van de profkoers aan.

Parcours 50 km

Parcours 90 km

Parcours 130 km